KARTLEGGING AV STORSOPPER I NORGE


FAGKURS FOR DE REGIONSANSVARLIGE
- 21.-24. september 2000, Hedmark -


[Generellt]   [Program]   [Rudshøgda kro]   [Deltakere]   [Lokalitetene]   [Lokalitetsvise artslister]   [Poster i databasen]   [Kommentert artsliste]   [Rødlistede arter]


DELTAKERE:

 1. Bollingmo, Gunvor
 2. Dahl, Tove H.
 3. Fonneland, Inger-Lise
 4. Gulden, Gro
 5. Hansen, Sieglinde
 6. Hanssen, Even W.
 7. Haugan, Reidar
 8. Johannesen, Eddi
 9. Krømer, Berit
 10. Larsen, Perry, G.
 11. Molia, Anne
 12. Myhre, Hans
 13. Nilsen, Terje Spolén
 14. Olsen, Hege
 15. Pousi, Terhi
 16. Rørhus, Gry H.
 17. Sivertsen, Sigmund
 18. Timmermann, Volkmar
 19. Walter, Inger-Lise
 20. Weme, Eva
 21. Winter, Lisa
 22. Aasrum, Synnøve

 


GENERELL INFORMASJON:

Kurset avholdes 21.-24. september 2000 i Hedmark. Takket være støtte fra Ringsaker, Stange, Hamar og Løten kommune samt Fylkesmannens miljøvernavdeling er oppholdet (kost og losji) gratis for alle deltakere! Prosjektet sentralt har litt midler igjen slik at vi kan gi noe reisestøtte til de med lengst (dyrest) vei. I tillegg er det sendt søknad til LA21-sekretariatet om støtte til fagkurset (søknadsfrist 1. februar). Hvis søknaden innvilges, vil alle deltakere kunne få et reisetilskudd. Svar ventes i løpet av mars. Jeg vil derfor spesiellt oppfordre regionsansvarlige fra Nord- og Vest-Norge til å delta på kurset. Ta kontakt med meg slik at reisestøtte kan avtales.

Basen blir lagt til Rudshøgda Kro og Motell i Stange kommune (istedenfor Rokosjø camping, som annonsert i siste rundskriv). Motellet ligger veldig lett tilgjengelig rett ved E6 mellom Moelv og Brumunddal, som også er de nærmeste togstasjonene (henting kan organiseres). Her vil vi bo meget komfortabelt i tomannsrom (enkeltrom kan reserveres mot et lite tillegg), få servert alle måltidene og jobbe med soppene som vi finner på turene. Turlokalitetene velges ut i samarbeid med de kommunale forvaltningsmyndighetene, øverst på lista står noen naturreservater og beitemarker.

 


PROGRAM:

Kurset starter som vanlig på en torsdag (21. september) om ettermiddagen og avsluttes påfølgende søndag (24. september). Dvs. at vi som før har to feltdager med etterfølgende bestemmelsesarbeide ved basen. Noen foredrag på kveldene vil det også bli tid til. Turlokalitetene velges ut i samarbeid med de kommunale forvaltningsmyndighetene, øverst på lista står noen naturreservater og beitemarker. Hans Myhre er "turgeneral" og håper å få med seg noen lokalkjente soppfolk fra Hekseringen. Det fullstendige programmet finner du her.

 


RUDSHØGDA KRO:

Vår base og overnattingssted. Dette er klippet fra brosjyren:
Beliggenhet inntil E6 på Rudshøgda, mellom Hamar og Lillehammer, knappe to timers kjøring fra Oslo. Avstand fra Oslo 140 km, Trondheim 400 km, Bergen 400 km, Hamar 25 km og Lillehammer 37 km. Gangavstand til Prøysenstua og nærmeste nabo til det nye Prøysenhuset. Det er kort avstand til Ringsaker kirke, Skibladneranløp, Smilsberg familiepark og OL-anleggene. Kroene har 24 velutstyrte rom, alle med dusj, toalett, telefon og TV; konferanse/møterom med TV/video, overhead- og diasprosjektor; samt gode og varierte menyer, øl og vinrett.

 


Siden er laget av Volkmar Timmermann